Sverigedemokraterna ökar starkt bland invandrare « Avpixlat


Foto: Avpixlat

SVERIGEDEMOKRATERNA På bara tre år har SD nästan tiodubblat sitt väljarunderlag bland utländska kvinnor. Enligt SCB hade partiet 2014 ett stöd hos denna grupp på endast 1,6 procent. Idag är siffran 10,3 procent. SD går nästan lika starkt framåt bland män med invandrarbakgrund, från 2,5 procent 2014 till 15,4 procent idag.

Det innebär att Sverigedemokraterna kliver fram till en plats som Sveriges tredje största parti bland invandrare. Det skiljer också bara knappt ett par procentenheter till andraplatsen som innehas av Moderaterna. Däremot är avståndet stort till förstaplatsen som innehas av Socialdemokraterna med 42,7 procent.

Analysen är att fler och fler skötsamma och välintegrerade invandrare inser att de är den grupp som drabbas hårdast både i sin vardag där de bor och i anseende av att den ansvarslösa massinvandringspolitiken tillåts fortsätta. För invandrarkvinnor är radikala muslimska och MENA-kulturellt misogyna krafters framflyttade positioner en faktor. På sina håll i Sverige idag är ofriheten för kvinnor snart lika stor som i deras forna hemländer.

För den stora andel inom gruppen invandrare som är bidragsberoende framstår dock fortfarande Socialdemokraterna som det säkraste kortet att rösta på. Partiet har sedan decennier tillbaka ett grundmurat rykte som bidragsparti.

Mats Dagerlind