Brittiskt äventyrsbad förbjuder bikini efter muslimska påtryckningar « Avpixlat


Tidlöst muslimskt badmode – lika inne idag som på medeltiden.

STORBRITANNIEN / ISLAMISERINGEN Ett brittiskt äventyrsbad, WaterWorld in Stoke-on-Trent, har ådragit sig ilska och protester efter att man förbjudit bikini som badklädsel och uppmanat sina besökare att skyla sig på ett sätt som är godtagbart för muslimer.

Man planerar också att täcka för fönster, tillhandahålla bönerum och – precis som i Sverige – tillämpa könsapartheid under vissa tider då endast kvinnliga badgäster har tillträde till anläggningen. Under dessa tider får också endast kvinnlig personal arbeta. Särskilda vakter skall utposteras för att säkerställa att ingen man råkar förirra sig in på badet under dessa badtider.

Samtliga åtgärder är, även om man inte fullt ut vill erkänna det, eftergifter för den ökande muslimska gruppen i Storbritannien som inte vill acceptera västerländska samhällsregler för bad och samvaro mellan män och kvinnor. Åtgärderna har utlöst missnöje bland britterna som – åtminstone än så länge – är i majoritet i landet.

I ett tillkännagivande på Facebook meddelar en talesperson för WaterWorld att de kvinnoexklusiva badtiderna som man gett namnet “Sisters Only Funday” är tänkta att “attrahera kvinnor från alla religioner och trosuppfattningar eftersom vi inbjuder er att besöka vår anläggning och njuta av alla dess begivenheter och göra det klädda på ett sätt som annars inte vore möjligt”.

De konservative parlamentsledamoten Philip Hollobone är kritisk: “Jag föreställer mig att det skulle bli vilda protester om badgäster skulle beordras att klä sig på ett sätt som kristna kan anse respektabelt. Jag kan inte se hur detta är annorlunda.

Att även de kvinnoexklusiva badtiderna inte är multireligiösa utan eftergifter för muslimska påtryckningar framgår av inbjudningar som gått ut till “Sisters Only Funday” där besökare uppmanas att skyla sin “awrah” (arabiska för de kroppsdelar som inte får visas) genom att klä sig i heltäckande joggingbyxor och mörkt färgad t-shirt.

Missnöjda britter planerar nu att demonstrera utanför anläggningen i protest mot dessa eftergifter till medeltida islam. WaterWorlds ägare Mo Chaudry har dock ingen förståelse för protesterna: “Jag är förbluffad över att vi har blivit måltavla. Vi upplever att vi är offer för mobbning bara för att vi erbjuder något som det finns efterfrågan på.

En annan talesperson för WaterWorld säger till media att “vi är stolta över att vara anpassningsbara till mångfald för att kunna tillgodose våra gästers krav”. Trots arabisk-muslimska ord som “awrah” i inbjudningar hävdar talespersonen att “detta är ett allmänt kvinnoevenemang och inte begränsat till någon enskild etnisk eller religiös grupp.